anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Het was lang wachten maar geduld wordt beloond! Eindelijk kan je de nieuwe S-Works Epic HT bewonderen bij Bike-inn. Uiteraard zitten we niet stil en bouwen we deze pareltjes meteen op!

De basis van deze fiets is het volledig nieuw ontwikkelde frame. Het is het lichtste frame dat Specialized ooit geproduceerd heeft. De nieuwe frames zijn voorzien van de nieuwe Boost-standaard. 
De kleurencombinatie is eveneens volledig nieuw. De kleur van dit frame is volgens Specialized: GLOSS ACID MINT / COSMIC BLACK / HYPER GREEN. Prachtig!

Aangezien het frame een uitgesproken kleur heeft is er voor de sobere afmontage gekozen. We zien hier de nieuwe, volledig zwarte, SRAM Eagle groepset. Deze nieuwe groepset bevat een crank die volledig nieuw ontworpen is. Ze heeft holle carbonnen crankarmen om het gewicht te doen dalen maar toch de stijfheid te kunnen garanderen!

Wat echt opvalt bij deze nieuwe groepset is de enorme cassette. Het grootste tandwiel heeft maar liefst 50 tanden! Dit maakt dat je een schakelbereik hebt van 500% wat overeenkomt met een 2x10 opstelling!
Met deze cassette kan je echt overal uit de voeten. De achterderailleur is uiteraard volledig herbekeken om zowel de kleinste tandjes (10) als de grote (50) perfect te schakelen.

De remmen van deze bike zijn uiteraard zwart. Door de kleur vallen ze niet hard op maar remmen doen ze des te meer. Het gaat hier om de SRAM Level Ultimate remmen. Zoals in de meeste reviews al te lezen was zijn dit 1 van de beste remset momenteel op de markt!

Een nieuw frame komt ook met een nieuwe voorvork. De nieuwe Rockshox Sid Worldcup met Brain technologie maakt al lang deel uit van het gamma van Specialized. Deze vork is echter volledig vernieuwd waardoor ze net dat tikkeltje lichter geworden is. Uiteraard is deze vork ook voorzien van de nieuwe Boost standaard die maakt dat de inbouwbreedt 110mm is.

Het blijft maar duren met al deze nieuwigheden. Ook de wielen zijn volledig nieuw. Zoals iedere Specialized Rider weet zijn de Roval Control SL wielen een maatstaf in de mountainbike wereld. Deze zijn dit seizoen volledig vernieuwd. Deze wielset is ook al beschikbaar voor de Boost frames. De volledige wielset weegt slecht 1380 gram! Dit is echt een wielset voor de XC rider die niet wil inboeten om gewicht maar toch een superstijf en wendbare wielset wil! 

Kom dit alles ontdekken in onze winkels! Wij geven je met plezier meer uitleg over al deze nieuwigheden!

  • Mountainbike
  • Specialized