anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Het is ieder jaar opnieuw uitkijken naar de nieuwe S-Works Tarmac. Zo komt er ook elk jaar een speciale "Team edition" uit. Dit jaar is het de nieuwe S-Works Tarmac Bora Edition!

De basis voor dit kanon is het S-Works Tarmac frame. Dit frame heeft uiteraard een speciale kleur gekregen. In de zwarte lak kan je een mooie glintering zien bij de lentezon! Wat ons betreft een geslaagde combinatie!

Dit frame vraag uiteraard om een top afmontage. Daarom hebben wij bij Bike-inn gekozen voor de nieuwe Dura-Ace R9100 groepset. De vernieuwde crankarm en het buitenste kettingblad geven meer stijfheid en daardoor een betere krachtoverbrenging. Het nieuwe crankstel is leverbaar is vijf variaties: 50-34T, 52-36T, 53-39T, 54-42T en 55-42T. Met Shimano’s eerste en geïntegreerde powermeter is het mogelijk om real-time data te verkrijgen waarmee je prestaties kunnen worden gemonitord en geanalyseerd. De powermeter is uiteraard te koppelen met displays van andere fabrikanten. De powermeter kan het linker- en rechterbeen afzonderlijk meten. Dat geldt ook voor de trapfrequentie, waardoor de daadwerkelijke prestaties worden gemeten, los van externe factoren zoals helling, ondergrond en wind.

De volledige groepset is vernieuwd. Dit is ook zeker te zien bij de achterderailleur. De nieuwe 11-30 cassette vergroot het versnellingsbereik en zorgt voor soepele en snelle kettingbewegingen, ongeacht of er wordt op- of afgeschakeld. 

Met al deze mogelijkheden tot het maken van snelheid moet deze snelheid af en toe worden afgeremd. Daarom beschikken de nieuwe Dura-Ace remhoeven over de beste balans tussen stijfheid, gewicht en remkracht, met een strak ontwerp, meer ruimte voor banden tot 28c en een afname van 43% in flex ten opzichte van de vorige DURA-ACE remmen.

Om het geheel zo soepel mogelijk te laten bollen, is hier gekozen voor de laatste nieuwe wielset van Specialized: de Roval CLX32 wielen. Deze zijn ontwikkeld in de "WinTunnel" om zo de stijfheid en aerodynamica te optimaliseren. Deze wielset in combinatie met de S-Works Turbo banden van 26 breed, zorgt ervoor dat deze racemachine aan het asfalt plakt!

Dit prachtexemplaar is te bezichtigen in onze winkel in Herentals! Uiteraard is dit frame volledig af te monteren naar uw wens! Kom zeker langs voor een op maat gemaakte offerte!

  • Race
  • Specialized