anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

De Tarmac is over de jaren heen sterk geëvolueerd. Elk jaar denken wij hetzelfde: "Nu kunnen ze hier niks meer aan verbeteren". Tot er dit jaar een tarmac met schijfremmen kwam! Wij hebben er uiteraard één opgebouwd... en wat voor één! Het totale gewicht, rijklaar, komt op 6,9kg!

"Zwart" is het codewoord als we het over deze Tarmac Disc hebben. Het frame is vervaardigd uit het lichtste carbon dat Specialized voor handen heeft. Bedekt met een dun laagje mat zwarte verf en blinkende belettering. Sommigen vinden het prachtig, anderen een tikkeltje saai.

Het beste van Specialized kunnen we enkel combineren met het beste van SRAM. Daarom is er gekozen voor de SRAM Red 22 Disc groepset. De SRAM crank is een volledig nieuw ontwerp met een Quarq powermeter ingebouwd voor een contante monitoring van de geleverde energie. De tandwielen van deze crank zijn echter voor de sterkere jongens. Een 53/39 combinatie is niet vanzelfsprekend.

Achteraan vinden we de lichtste cassette van SRAM terug. De achterderailleur beweegt soepel over de 11-28 vertanding van de cassette. 

Iets wat we niet elke dag zien is het stuur. Hier is gekozen voor een Ritchey carbonnen stuur met geïntegreerd stuurpen. Dit voor optimale gewichtsbesparing en stijfheid.

Zoals eerder aangehaald is deze Tarmac uitgevoerd met schijfremmen. Zij geven je het vertrouwen dat je nodig hebt bij een afdaling. Toch zijn deze remmen zeer goed doseerbaar zodat je voor elk maneuver de juiste remkracht bij hebt!

Deze raket is voorzien van een superlicht setje CLX40 wielen van Specialized. In combinatie met het juiste rubber, in dit geval de S-Works Turbo band, is dit een killercombinatie!

  • Race
  • Specialized