anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

S-Works Tarmac

We weten allemaal dat de Tarmac het vlaggenschip van Specialized is! Wij hebben weer een pareltje in onze winkel in Herentals staan!

Deze S-Works eTAP zit standaard in het gamma van Specialized. Uiteraard is "standaard" niet zo maar gewoontjes! De kleur van het frame "Gloss Cosmic Black/White/Clean". Dit is uiteraard niet zomaar zwart. In het zwart zijn kleine schitteringen te vinden die met het komende zomerweer perfect tot hun recht komen!

Dit prachtig frame is uitgerust met een schitterende groepset, de nieuwe SRAM eTAP. Geen gedoe meer met schakelkabels want deze groep is volledig draadloos! De groepset van SRAM zorgt voor een vlekkeloze overgang van de ketting over de verschillende tandwielen. 
De SRAM RED 22 crank van deze groepset is uitgerust met een 52/36T verhouding.

Achteraan kan je de achterderailleur vinden waar de kleine batterij is opgeklikt. SRAM Red eTap is draadloos, dus iedere derailleur heeft zijn eigen (onderling verwisselbare) batterij en elke shifter een horlogebatterij. De horlogebatterij set zou om de twee jaar vervangen moeten worden. Ze verbruiken weinig omdat er bij het schakelen slechts verwaarloosbaar kleine signalen verzonden worden.

De derailleurs verbruiken meer energie. Na ongeveer 1000km zal je telkens moeten opladen. Een enthousiaste fietser zal daar relatief snel aan komen, maar het gemak van het opladen maakt veel goed. De batterijen kan je simpel in-en uitklikken en met USB opladen. Voor noodgevallen kan je zelfs reservebatterijen meenemen zoals je ook altijd gaat fietsen met een reserveband.

In deze opstelling zorgt de achterderailleur voor keer op keer perfect schakelen op de 11-28 cassette.

Het schakelmechanisme van de nieuwe SRAM eTAP groepset is net iets anders dan we gewoon zijn. Met de rechterhendel schakel je naar een grotere versnelling, met de linkerhendel naar een kleinere. Wil je vooraan van tandwiel veranderen druk je tegelijk de beide schakelhendels in.

Deze fiets komt uit de doos met de beste wielset van Specialized, de Roval CLX32. In combinatie met de S-Works Turbo Cotton banden is dit een killer-combo!

De prijs voor dit alles is 8999 euro! Kom hem nu bezichtigen in onze winkel in Herentals.

  • Race
  • Specialized