anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

S-Works Venge ViAS Disc Sagan Superstar

Aan lange namen geen gebrek bij Specialized. Neem nu deze S-Works Venge ViAS Disc Sagan Superstar. Een mond vol om uit te spreken maar wat een verschijning! Laten we eerlijk zijn, deze fiets is nagenoeg perfect!

Als je "koers" zegt, denk je aan Sagan. Overal is hij te bewonderen. Ook nu komt hij in het nieuws omwille van zijn uitschakeling in de Tour. Dit doet geen afbreuk aan de racer die we vandaag voorstellen.
Dit is een fiets die perfectie bereikt heeft. 
Het begint allemaal met het gelimiteerde S-Works Venge ViAS sagan Superstar frameset. Een zeldzame kleurencombinatie schittert hier. 

Wat hier ook schittert is de splinternieuwe Shimano Dura-Ace R9170. Dit is dé topgroep van Shimano uitgevoerd in DI2 en met schijfremmen. Wat ons betreft een killer combo!
Het crankstel is volledig herbekeken. De armen zijn breder geworden wat maakt dat deze crank stijfer is met nagenoeg hetzelfde gewicht.
De hele groep is in het zwart uitgevoerd.

Achteraan vinden we, in diezelfde schitterende kleur, de achterderailleur terug. Deze is volledig vernieuwd en heeft enkele eigenschappen meegekregen uit de mountainbike wereld. Daarom is deze derailleur ook uitgerust met de Shadow technologie waardoor hij meer onder de cassette is gemonteerd. Zo maak je minder kans op beschadigingen. 

Zoals we bij alle Venge ViAS al gezien hebben, is het aero stuur. Dit zorgt voor de optimale doorstroom van luchtweerstand. Op dit stuur staan de nieuwe Dura-Ace DI2 disc shifters. Ergomisch liggen zij nog beter in de hand. Met het DI2 systeem heb je uiteraard weinig kracht nodig om te schakelen.

Bij de  Venge ViAS draait alles om aerodynamica. Hier mogen uiteraard geen aerowielen ontbreken. Daarom zien we hier de snelste wielen van Specialized, namelijk Roval CLX64 disc. Deze wielset past perfect bij het aero geheel.
Het rubber wordt eveneens bezorgd door Specialized. De Turbo Cotton bandjes maken het geheel af!

Deze beauty is te bewonderen in onze winkel in Herentals!

  • Race
  • Specialized