anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Sequoia vs. Crosstrail

De Sequoia is het nieuwe telgje van Specialized. Dé ultieme gravelracer. Hier tegenover staat de ultieme citybike, de Crosstrail. Meer weten over deze fietsen? Lees vooral verder!

Situering

De laatste jaren is er een stevige opkomst in het adventure segment. Dit segment is bedoeld voor de sportieve rijder die zich niet laat afschrikken door een grindweg. Door de mogelijkheid om fietstassen te monteren zijn deze fietsen uitermate geschikt voor trektochten. De Sequioa is nieuw in het gamma 2017. Deze fiets is het schoolvoorbeeld van het adventure segment. Robuust staal, comfortabele houding, dikkere banden... Een fiets waar je echt overal mee terecht kan!

Aan de andere kant hebben we de Crosstrail. Deze naam is al enkele jaren bekend bij Specialized. Voor 2017 heeft de fiets een volledige opfrisbeurt gekregen en we moeten toegeven, deze is meer dan geslaagd! De Crosstrail voelt zich perfect in z'n nopjes in de stad maar deinst niet terug voor een offroad gedeelte, kortom de perfect all arounder!

De fietsen

Sequoia

We zullen beginnen met de nieuwigheden, de Sequioa. Deze gravelracer is beschikbaar in verschillende afmontages. Diegene die we hier van dichterbij bekijken is het basismodel 'Sequoia'. Deze fiets komt op 1199 euro.

Het frame is voorzien van, jawel, staal. Dit premium Cro-Mo staal zorgt voor comfortabele rit. Hierdoor kunnen de buizen in de achterbrug dunner gemaakt worden. Het oog wil ook wat. Deze uitvoering heeft een mooie combinatie van mat zwart en zilveren belettering. 
Het frame is voorzien van allerlei montage-mogelijkheden voor spatlappen en een bagagedrager. Samen met de fiets zelf zijn er een aantal mooie accessoires op de markt gekomen. Zoals te zien op de foto kan je je Sequoia uitrusten met allerlei waterdichte opbergzakjes. Zo kan je al het nodige meenemen tijdens je trektocht.

De afmontage van deze is voorzien van een combinatie Sora/Alivio.
Vooraan vinden we de Sora voorderailleur terug die de ketting verlegd van 48 tanden naar 32 tanden en terug. 
De achterderailleur is een 9-speed Alivio. Deze combinatie doet zijn werk en is robuust. Zo kan je gerust het asfalt en de grindpaden verkennen.

Om al deze paardenkracht tot stilstand te brengen is deze fiets uitgerust met mechanische TRP remmen. Ze doen perfect hun werk onder alle omstandigeheden.
Het frame is voorzien om een dikkere band te leggen voor optimaal comfort en grip op zowat alle ondergronden. Standaard liggen er op deze Sequoia de nieuwe Sawtooth. Deze band is heeft een lage rolweerstand. Het profiel zorgt voor een goede grip in natte en winterse omstandigheden.

Crosstrail

De Crosstrail is eveneens als de Sequoia verkrijgbaar in verschillende afmontages. De fiets die we hier bij ons hebben is de Crosstrail Elite. Deze fiets om op 999 euro. 
De Crosstrail heeft een lichtgewicht alumium frame. Dit model heeft een zwart chrome afwerking met grijze accenten. Het Crosstrail frame is, evenals het Sequoia frame, voorzien van montageplaatsen voor spatlappen en een bagagedrager. De bekabeling loopt hier voor het grootste deel intern.

De vork in deze Crosstrail is een SR Suntour voorvork getuned door Specialized. Ze bevat ook het welgekende Brain systeem van Specialized. Hierdoor heb je op het asfalt bijna een vaste vork maar op ruwe wegen geeft deze vork alle comfort die je nodig hebt. 

De afmontage van deze Crosstrail is een combinatie van Tektro en Shimano. De Tektro voorderailleur schakelt vlekkeloos tussen de 44 tanden en 32 tanden op de FSA crank. 

Achteraan zien we de Shimano SLX 10-speed achterderailleur. Deze schakelt zeer vlot en is voorzien voor de meest ruwe omstandigheden. 

Beide derailleurs worden aangestuurd door de Flow Set Control shifters van Tektro. Hier zien we ook de Tektro Flow Set Control hydraulische remmen. Hierdoor wordt krachtig remmen een fluitje van een cent. 

De banden zijn niet standaard bij deze fiets. Specialized monteert normaal hun Trigger Sport Reflect banden op de Crosstrail. De klant heeft ervoor gekozen om ook hier de nieuwe Sawtooth van Specialized te monteren. Hier zie je de Sawtooth met bruine zijwanden. Dit geeft de fiets een speciale look.

Conclusie

De volledig nieuwe Sequoia en vernieuwde Crosstrail van Specialized zijn uiterst aangename fietsen met elk een ander doeleinde. De Sequoia is een rasechte gravelracer die zich perfect thuis voelt op het asfalt of op trektocht in de bergen.
De Crosstrail zie je eerder in de stad op het asfalt. Met de verende voorvork biedt de Crosstrail ook in de bossen het nodige comfort en vertrouwen om je grenzen te verleggen. 

Voor de prijzen en uitvoeringen van de Crosstrail kan je HIER terecht. De Sequoia kan je HIER terugvinden bij onze racefietsen.

Kom zeker een kijkje nemen in onze winkels om deze modellen te bezichtigen.

  • Race
  • Specialized