anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Camber Comp Carbon

Wie zo snel mogelijk over de trails wil rijden, kiest best voor de Camber van Specialized. De Camber is voorzien van het legendarische FSR veersysteem. Hierdoor kan je naar beneden knallen via de ruwste paden. Tegelijk klimt deze fiets verrassend goed omwille van de zitpositie. Kortom een perfecte all-arounder!

De fiets in het artikel van vandaag is een speciaal geval. Er is namelijk weinig origineel aan buiten het frame uiteraard. We hebben deze camber volledig onder handen genomen.

We zijn dus gestart van het Camber Comp Carbon frame in het satin carbon met neon blauwe accenten. Niet de alledaagse kleurencombinatie maar zeker geslaagd!

De Camber is als trailfiets geboren. Daarom heeft deze fiets standaard Rockshox Revelation vork, een voorvork met 120mm veerweg. Hier hebben we gekozen voor een vork van Fox. De Float 32 Factory met Kashima Coating zorgt voor een soepele en perfecte wegligging.
De vork hebben we voorzien van bijpassende blauwe bestickering.

De achterdemper is eveneens van Fox en heeft een speciale tuning ondergaan voor een optimale wegligging bij het trailriden.

Om de trails soepel en vlot naar boven en beneden te rijden staat op deze fiets de SRAM XX1 groep. Deze groep komt van een S-works Epic en zal ook voor deze Camber de perfecte oplossing bieden voor elk terrein!

Om al dit geweld veilig gestopt te krijgen moesten we wel een degelijk remsetje voorzien. Op deze fiets monteerden we de MT Trail remmen van Magura. Licht gewicht gecombineerd met sublieme remkracht. Vooraan hebben deze remmen dubbele zuigers voor extra remkracht.

Om wat gewicht te besparen hebben we voor de wielen gekozen voor de lichte Roval Control SL carbonnen wielen. Deze wielen worden gebruikt voor CrossCountry maar staan ook perfect in deze Camber.

Standaard komt de Camber met een Dropper Post van Specialized. Deze maakt het mogelijk bij technische afdalingen het zadel enkele centimeters te laten zakken zodat het zwaartepunt verlaagd kan worden. In onze streek is dit zelden van toepassing. Daarom hebben we gekozen voor een vaste carbonnen zadelpen van Ritchey. Uiteraard komt dit het totaalgewicht zeker ten goede.

Aan deze Camber zal onze Jan veel plezier beleven. Zowel in ons belgenlandje als in de bergen. 
We hebben de fiets uiteraard ook gewogen. We kwamen uit bij een mooie 11kg. Dit is een laag gewicht voor al het comfort dat je van deze fiets terugkrijgt. 

Let's Ride!

  • Mountainbike
  • Specialized