anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

De legendarische Stumpjumper Hardtail is niet meer. Vanaf modeljaar 2017 is deze naam verandert naar Epic Hardtail. Zo wordt de naam Epic dé naam in de XC-wereld.

De nieuwe Epic Hardtail Base is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. De kleursamenstelling van deze fiets is Gloss black/White/Red. Tijdloze combinatie met toch een moderne touch!
Het frame is nog steeds het sterke maar lichte M5 Aluminium. 

Specialized maakt vanaf modeljaar 2017 vooraan gebruik van een aluminium Raceface crank. De derailleur die de ketting hierop moet verleggen is van de nieuwe Shimano SLX groepset. Deze wordt met het direct mount principe gemonteerd op het frame en is voorzien van het down-swing principe. Hierdoor schakelt de voorderailleur nog makkelijker.

Achteraan wordt het schakelen verzorgt door de Shimano XT M8000 derrailleur. Deze maakt het mogelijk om vlekkeloos tussen de 11 tanden van de cassette te schakelen. De cassette is eveens van Shimano. Ze heeft daarom ook een vertanding van 11 tot 42 tanden.

Het comfort van deze fiets wordt vergroot door vooraan de nieuwe Rockshox Reba RL te monteren. Deze vork heeft een handmatige lockout op de vork zelf. Ze is uiteraard voorzien met een 15mm steekas. 
Zowel vooraan als achteraan maakt dit frame gebruik van een steekas. De Roval aluminium wielen zijn wielen met industriele lagers. Dit maakt het onderhoud een fluitje van een cent!

Het stuur van deze bolide is het nieuwe Specialized Mini Rise stuur. Dit heeft een hoogteverschil van 10mm en een breedte van 720mm. De Shifters zijn eveneens zoals de voorderailleur van Shimano SLX. We zien hier ook dat de remmen van het merk Shimano zijn. Deze zijn de Deore remmen die voor de moment op vele fietsen gemonteerd staan. Dit is niet zomaar. Ze doen hun werk uitermate goed!

Deze Epic HT Base is in prijs gezakt naar 1599 euro. Dit maakt deze fiets uitermate interessant! Goed shimano gerief in combinatie met een prima frame en wielen!

  • Mountainbike
  • Specialized