anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

De Specialized Epic HT Expert kennen we ondertussen al wel. Bij Bike-inn kan je uiteraard terecht wanneer je iets speciaals wil. Wij hebben nogmaals een specialleke kunnen opbouwen! Bekijk hieronder de foto's en specificaties.

In Europa is de Specialized Epic HT Expert enkel verkrijgbaar in de kleur mat rood. Wij hebben echter een Epic HT Expert frame kunnen bemachtigen dat normaal enkel in Amerika verkrijgbaar is. Met dit frame ben je zeker dat je een one of a kind kleurencombinatie hebt!

Dit prachtige frame hebben we afgemonteerd met de nieuwe Shimano XT DI2 groep. Deze groepset is gebaseerd op de alom bekende XTR DI2. De nieuwe XT DI2 heeft een groot voordeel: je kan deze namelijk instellen via bluetooth met je smartphone. Zo kan je je drivetrain perfect afstemmen op je rijgedrag.

Deze groepset bevat een dubbele crank met tandbladen 36 en 26 tanden. Met de elektronische groepen van Shimano is het mogelijk om beide derailleurs te bedienen via 1 shifter. Dit heet Synchro Shift. Wanneer de rijder achteraan naar een kleinere versnelling schakelt, zal op een gegeven moment de voorderailleur automatisch schakelen. Dit wordt gecompenseerd doordat de achterderailleur terug enkele tandjes zwaarder schakelt. Wanneer precies de voorderailleur schakelt kan je allemaal instellen via een bluetoothverbinding. 

Achteraan is er een 11-42 cassette gemonteerd. Deze cassette in combinatie met de 36-26 tanden vooraan is perfect voor de vlakke kempen maar ook om de alpen in te trekken.

Als we het stuur in detail bekijken zien we hier ook de nieuwe XT remmen. Deze zijn prijs kwaliteit een uitstekende combinatie. Ze geven je het vertrouwen waar je het nodig hebt.
Verder zien we de hydraulische lockout van Rockshox terug. Deze zorgt ervoor dat je de nieuwe SID makkelijk kan locken wanneer nodig.

De wielen in deze raket hebben uiteraard al eerder gezien. Het zijn de 9th Wave MTB wielen. Dit zijn carbonnen wielen. Ze zorgen voor een scherp weggedrag en een lichtere stuurervaring.

We hebben deze beauty uiteraard aan de haak gehangen. Dit gaf als resultaat dat het totaalgewicht op slechts 10,14kg komt! Framemaat is medium.

Te koop voor 4999 euro!

Dit is een uniek kader, hier rijden er geen 5 van rond! Wees er dus snel bij! Je kan de fiets altijd bezichtigen in onze winkel in Herentals.

Had je graag je eigen fiets voorzien van een nieuwe groepset? We hebben de nieuwe XT DI2 groepset op voorraad! Meer info kan je HIER vinden.

  • Mountainbike
  • Specialized