anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Rockhopper Pro 29

De Rockhopper is een vaste waarde in het gamma van Specialized. Deze mountainbikes zijn uitermate geschikt om je eerste mountainbike ervaring op te doen. Wij hebben een mooie Rockhopper Pro mogen afleveren met enkele aanpassingen. Lees vooral verder.

De Rockhopper Pro zit met z'n prijs van 1299 euro zeer goed. Standaard komt deze fiets met een 2x10 groep en een verende vork.

Deze Rockhopper is uitgerust met de kleur 'Gloss Teal Tint'. Deze kleur is moeilijk vast te leggen op foto maar in het echt is dit een topper! Het is een combinatie van donkergroen en donkerblauw afgewerkt met zwarte details.

Standaard komt deze fiets met een Rockshox 30 Gold verende vork. De klant heeft hier toch gekozen voor de lichte vaste carbonnen vork van Specialized, de Chisel. Hiermee spaart hij toch wel wat gewicht uit. 

De Rockhopper is uitsluitend leverbaar met 2x10 versnellingen. Natuurlijk bouwt Bike-inn fietsen om naar de wensen van de klant. Omwille van gebruiksvriendelijkheid heeft de klant hiervoor gekozen om de voorderailleur en shifter te demonteren. Door middel van een tandblad van Blackspire is het dan mogelijk om met een enkel kettingblad vooraan te rijden.

Achteraan vinden we nog wel standaard afmontage terug. Hier is deze fiets voorzien van de Shimano XT achterderailleur. Hiermee schakel je soepel over de 10 kroontjes van de cassette.

Aangezien we toch zelf benieuwd waren naar het gewicht van deze bike hebben we deze toch gewogen. Het totale gewicht komt op 11,35kg.

Kortom, deze Rockhopper is de ideale fiets voor de beginnende mountainbiker!

  • Mountainbike
  • Specialized