anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Ook de vrouwen worden bij Bike-inn in de watten gelegd. Bekijk hier de specificaties van deze schitterende Ruby Comp met Ultegra DI2!

De Specialized Ruby Comp UDI2 is van fabriek uit al een pareltje. De wit/wit combinatie is in onze ogen meer dan geslaagd. Zo krijg je een tijdloze toch moderne fiets.

De Ruby is de uitvoering van de Roubaix voor de dames. Dit houdt in dat de bovenbuis meer afbuigt voor een makkelijke overstap. De Ruby is de meest comfortabele racefiets uit het gamma. Het balhoofd is bij deze fietsen standaard al enkele centimeters hoger voor een comfortabelere positie. De modellen met velgremmen zijn voorzien van Zertz-elementen in het frame die de miniscule trillingen opvangen.

Buiten de Zertz-elementen zorgt ook de zadelpen voor een comfortabele rit. In deze fiets zit een carbonnen CG-R zadelpen van Specialized. Bovenaan de zadelpen bevindt zich een bocht met daartussen een rubbersamenstelling. Dit maakt het mogelijk dat de zadelpen een minimale vering heeft. Genoeg om de irritante trillingen van de weg op te vangen.

Zoals al eerder aangehaald is deze fiets afgemonteerd met Shimano Ultegra DI2. Het elektronisch DI2-systeem van Shimano is werkelijk fantastisch om mee te werken. Keer op keer perfect schakelen, nooit meer een ketting die tegen de voorderailleur aansleept...
Vooraan zien we een crank van Praxis terugkomen met kettingbladen van 50 tanden in combinatie met 34t. Deze crank komt prijs/kwaliteit overeen met een Ultegracrank. 

Achteraan zien we de DI2 achterderailleur met zijn bijhorende 11-speed cassette. De cassette heeft vertandingen van 11 tanden tot 32. Dit maakt dat deze fiets in elk gebied uit de voeten kan. Een Mont Ventoux of Stelvio staat je niet langer in de weg!

 

Alles wordt aangestuurd met de DI2 11-speed shifters. Deze shifters liggen ergonomisch in de hand voor optimaal comfort en schakelen.

Deze Ruby heeft een flinke upgrade gekregen wat de wielen betreft. Er is gekozen voor de 9th-wave Road SL38 Full carbon Clincher wielen. Dit setje weegt slecht 1402 gram! Dit in combinatie met een goede stijfheid zorgt ervoor dat je achter elke bocht als een raket vertrekt!
Met de Turbo Pro bandjes hoef je je geen zorgen te maken over grip. 

  • Race
  • Specialized