anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

S-Works Epic FSR Worldcup

De Epic FSR is al enkele jaren een vaste waarde bij Specialized. Dankzij zijn geweldige Brain technologie staat deze fiets aan de top van de full suspension mountainbikes. Wij van Bike-inn hebben weer een leuk project opgebouwd.

De basis voor deze fiets is het losse S-Works Epic FSR Worldcup frame met de kleuren Gloss Teal, Rocket Red met zwarte accenten. Dit is een nieuwe kleurencombinatie van modeljaar 2017.

Aangezien het frame al een opvallende kleur heeft, hebben we gekozen om de fiets op te bouwen met zwarte onderdelen. Er is gekozen voor de topgroep van SRAM, de XX1. 
Vooraan vinden we de XX1 carbonnen crank terug in combinatie met een Absolute Black kettingblad met 34 tanden dat rechtstreeks op de crank is gemonteerd. 

Achteraan vinden we uiteraard de achterderailleur van de XX1 groep terug. Deze staat hier in combinatie met een Shimano XT cassette met vertandingen van 10 tot 42. Een perfecte all-arounder.

Het frame zelf bevat al een achterdemper met Brain Technologie voor optimaal comfort. Vooraan is er gekozen voor de allernieuwste en lichtste Fox ooit, de nieuwe Fox Factory 32. Deze vork weegt slechts 1460 met steekas en lockout! Met de lock-out aan het stuur kan je de vork open, dicht en in een Trail modus zetten.

Aan het lichte carbonnen S-Works Mini rise stuur hebben we de nieuwe ESI Grips Fit XC gemonteerd. Deze hebben een nieuwe ergonomische vorm. 
Om al dit geweld tot stilstand te brengen is er gekozen voor de zwarte Magura MT6 remmen. Prijs/kwaliteit zijn deze onklopbaar!

De wielen en de banden kan je misschien al raden ondertussen. Hier is eveneens gekozen voor de 9th wave Dirt SM29 carbonnen wielen met vooraan de nieuwe Fast trak 2.1 van Specialized en achteraan de nieuwe Renegade 2.1 voor optimale grip.

Het gewicht van dit mooie geheel komt op 10.4kg! Een echt XC racemachien!

  • Mountainbike
  • Specialized