anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Als je het woord 'S-Works' en 'SRAM Eagle' hoort weet je dat dit weer een dijk van een fiets wordt!

We zijn begonnen met de S-Works Epic FSR World Cup modeljaar 2016. Deze combineert het rustige mat zwarte met het felle rood van Specialized. Sowieso al een streling voor het oog!

Deze versie komt standaard met een SRAM XX1 afmontage in combinatie met de carbonnen S-Works crank van specialized. Op vraag van de klant hebben we deze setup even aangepast. 
We zijn begonnen met het kettingblad van de crank te vervangen door een kettingblad van Absolute Black. De klant heeft hier gekozen voor een rond kettingblad met 32 tanden in het rood.

Achteraan is er meer veranderd. Hier heeft de klant gekozen voor de nieuwe XO1 Eagle groep van SRAM. Dit is de eerste mountainbikegroep met een cassette die bestaat uit 12 kroontjes. Hierdoor heb je een bereik van maar liefst 500%. Met een vertanding van 10-50 is geen enkel opstakel een probleem! De klant heeft hier gekozen voor de zwarte cassette en de zwart/rode achterderailleur. Zo past alles perfect bij elkaar

De remmen van dit kanon zijn onveranderd gebleven. Hier wordt uiteraard geopteerd voor de beste crosscountry remmen van Shimano, XTR. Deze remmen in combinatie met de XO1 Eagle shifter is een winner!

Specialized zorgt hier ook voor de wielen en banden. Met hun Roval Control SL wielset beschikken zij over 1 van de beste en lichtste XC wielsets op de markt. Ze zijn heel stijf waardoor elke bocht goed aangesneden kan worden. De nieuwe Fast Trak banden zorgen voor de optimale grip en minimale rolweerstand.

  • Mountainbike
  • Specialized