anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

De Specialized Roubaix is de referentie als het gaat om comfort op de fiets. Eind 2016 heeft Specialized een compleet nieuwe Roubaix ontwikkeld in samenwerking met McLaren. Het resultaat is indrukwekkend!

De basis van de fiets die we hier zien is het nieuwe S-Works Roubaix frameset met de kleurencombinatie Carbon/Metallic White Silver. Het is een volledig nieuw full carbon frame met Fact 11 carbon. Dit frame is in samenwerking met McLaren ontwikkeld.

Het vorige model Roubaix haalde zijn comfort uit de welgekende 'Zertz' elementen. Bij de nieuwe Roubaix zijn deze elementen verwijderd en heeft Specialized nieuwe technieken ontwikkeld om een comfortabele rit te ervaren. Vooraan in het balhoofd is een veersysteem geïntegreerd, de 'Future Shock'. Wanneer de rijder op de fiets plaats neemt, zakt het stuur een klein beetje. Tijdens de rit zal het voorwiel op en neer kunnen bewegen zonder dat het stuur op en neer gaat. Hierdoor ervaart de rijder een maximaal comfort in combinatie met een scherp stuurgedrag.

Achteraan is er gebruik gemaakt van een andere techniek. Specialized heeft de zadelpenklem onder de bovenbuis gemonteerd. Hierdoor is de zadelpen virtueel langer en hebben ze een 20 graden achterwaartse flexibiliteit gewonnen. De carbonnen CG-R zadelpen bevat onder de zadel een elastomeer om de kleine trillingen op de vangen.

Genoeg over het frame. De afmontage doet hier echt niet voor onder. De klant heeft gekozen voor een Ultegra DI2 Disc groepset. Vooraan zien we het Ultegra crankstel terugkomen met een 50/34 vertanding.

Achteraan zien we de Ultegra DI2 achterderailleur met lange kooi. Dit maakt het mogelijk om een cassette te monteren met maximaal 32 tanden. Deze combinatie komt meer en meer voor. Het is de perfecte combinatie om zowel bij de vlakke ritten als de bergritten uit te voeten te kunnen.

Deze prachtige bolide is voorzien van deftige wielen. De klant heeft gekozen voor 9th Wave carbonnen wielen. Deze zijn 38mm hoog en zijn een echte meerwaarde voor de fiets qua looks!

Een prachtige fiets waar je echt overal kan mee komen!

Veel plezier ermee!

  • Race
  • Specialized