anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

S-Works Stumpjumper FSR

De naam 'Stumpjumper' wordt rechtstreeks gelinkt aan de beste trails. Zo is de Specialized Stumpjumper FSR de ideale trail-fiets. Wij hebben uiteraard nog een keer een specialleke in elkaar gestoken. Check de specs!

De basis voor dit machien is het S-Works Stumpjumper FSR Frameset in het Monster Green, gecombineerd met mat zwart. Dit is op zich al een winnende combinatie. Vanaf dit jaar is Specialized de samenwerking aangegaan met Ohlins. Deze staat bekend in de motorsport om hun superieure dempers. Deze Stumpjumper is dan ook voorzien van een achterdempen en voorvork van Ohlins.

Voor de afmontage van dit groene monster is er gekozen voor de nieuwe SRAM XX1 Eagle groepset. De 12-speed cassette (10-50!) maakt het mogelijk om steile stukken toch nog vlot boven te geraken maar ook in de afdaling kan je toch nog dat tikkeltje extra bijtrappen. 

Vooraan vinden we uiteraard de bijhorende crank terug. Deze nieuwe crank is een echt lichtgewicht omwille van zijn holle carbonnen crankarmen. Hier is er gekozen voor een kettingblad van 32 tanden. De tanden van dit kettingblad zijn uiteraard aangepast aan de dunnere ketting. De vorm ervan is optimaal voor de duurzaamheid te verlengen.

Dit is voornamelijk een fiets om bergaf te rijden. Daarom heeft, zoals eerder aangehaald, Ohlins gezorgd voor het comfort. De voorvork is de Ohlins RXF36. Deze heeft een veerweg van 150mm. Genoeg om de ruwste trails te ontdekken!

Om al dat geweld te doen stoppen is er natuurlijk ook een goede remset nodig. We hebben via onze facebook veel reacties gekregen van klanten welke remset zij zouden monteren op deze fiets. Wij hebben dit keer gekozen voor de Saint remset van Shimano. Deze komt uit het downhill segment van Shimano en is voorzien van dubbele calipers voor extra remkracht.

Er kan uiteraard niet gebold worden zonder wielen. Hier moet sowieso een stevig wielset gemonteerd worden. Wij hebben gekozen voor het Nederlandse 9th Wave. Zij maken voor zowel racefietsen als mountainbikes sterke prijs/kwaliteit wielsets. In deze fiets kan je de Dirt SM29 carbon wielen. De velg hiervan is iets breder (30.5) zodat ze de meeste schokken vlot verwerken. Toch weegt deze set slechts 1450 gram! Wij hebben deze set voorzien van decals in dezelfde kleur dan het frame. De velgen zijn verkrijgbaar via de winkel en HIER in onze webshop!

Deze velgen hebben we voorzien van het nieuwste rubber van Specialized. We hebben gekozen voor de nieuwe Renegade band van 2.3 breed. De nieuwe Specialized banden zijn vervaardigd uit het Gripton Compound om nog meer grip te bieden en de rolweerstand te verlagen. De nieuwe banden zijn al verkrijgbaar in de winkel en HIER in onze webshop!

  • Mountainbike
  • Specialized