anchor-downarrow-downarrow-rightbelbreadcrumbcartcheckclosedropdownfacebookhamburger-closehamburger.svginfoinstagramklantenservicemail-solidicon:mailmapmoneyno-stockpartnersphoneplayquestionicon:closesearchspinner-downspinner-upstarstocktimetriangle-rightuseryoutubezoom

Body Geometry Fit is het enige complete systeem van producten en fietspositionering dat ergonomisch is ontworpen en wetenschappelijk is getest om de kracht, het uithoudingsvermogen en het comfort van de rijder te verbeteren.

Body Geometry Fit stelt de rijder in staat om op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en comfort het onderste uit de kan te halen. Tijdens jouw persoonlijke Body Geometry Fit sessie zullen wij jouw individuele behoeften in kaart brengen en  stapsgewijs jouw fiets en uitrusting op jouw lichaam afstellen.

Bike-Inn heeft al jaren ervaring met bikefitting en Body Geometry Fit. Is het om je nieuwe of huidige bike perfect op jouw lichaam af te stellen, of om eindelijk van die slapende handen, zadelpijn of irriterende knie af te geraken? Wij hebben de juiste formule op maat voor u. Drie programma’s zorgen ervoor dat u optimaal geholpen wordt.

Voor meer info in verband met onze metingen kan u steeds bij Jan in Zolder terecht. Contactgegevens kan u HIER vinden.


Bij deze statische meting analyseren wij alle meetgegevens in ons computerprogramma. Door deze meting kunnen we toch al een zeer goed beeld vormen van nodige geometrie van de fiets. Zo kunnen wij de juiste Specialized framemaat kiezen voor u en uw fiets afstellen.

Altijd gratis inbegrepen bij aankoop van een nieuwe fiets bij Bike-Inn.
Kostprijs : 50€

Statische meting


Dit complete programma zorgt ervoor dat we de rijder, rekening houdend met zijn lichaam, perfect kunnen positioneren op zijn bike.
Dit doen we in vijf stappen:

  • Interview: We gaan dieper in op de achtergrond, medisch verleden en rijstijl van de rijder.
  • Fysiek onderzoek: We meten de flexibiliteit en andere parameters om zo een perfect beeld te krijgen van het lichaam van de rijder. Enkel zo kunnen we verder gaan om de juiste onderdelen te selecteren en de juiste positie te bepalen.
  • Fietsanalyse: Zo kunnen we je huidige positie beoordelen
  • Fit: Nu gaan we al fietsend stap voor stap je huidige positie aanpassen naar de meest optimale positie voor jouw lichaam. Hier maken wij gebruik van het camerasysteem.
  • Follow up: We overlopen alles en indien nodig kan je altijd langskomen voor extra advies of een extra aanpassing.


Kostprijs bij aankoop nieuwe bike : 100€
Kostprijs huidige bike : 150€
Extra bike fitten in dezelfde sessie : 50€
 

Body Geometry Fit


Bike-Inn is trots om u als één van de eersten de gloednieuwe combinatie Body Geometry Fit en Retul te kunnen aanbieden.
Retul Vantage is een driedimensionale motion-tracker dat een dynamisch model van jouw fietspositie kan vormen. Elke verandering kan tot op de milimeter nauwkeurig gemeten worden. Op basis van deze data kunnen wij als specialist de positie steeds bijsturen en onmiddellijk het effect zien.
Hoe gaat dit in zijn werk ?
We beginnen steeds met het interview, gevolgd door een meer uitgebreider fysiek onderzoek. Dan brengen we het 3D vantage harnas aan en doen we de fietsanalyse. U kunt zélf alle data meevolgen op het scherm. Als alles perfect staat wordt uw fiets compleet ingelezen in het Retul systeem. Later kan dan nog de Follow Up volgen.

In onze winkel in Zolder hebben we een compleet nieuwe Fitruimte om optimaal te kunnen werken.
U brengt steeds volgende mee :

  • Fietsschoenen (proper gepoetst en schoenplaatjes zuiver gemaakt)
  • Fietskledij
  • Fiets (proper gepoetst)

Kostprijs bij aankoop nieuwe bike: 175€
Kostprijs huidige bike: 250 €
Extra bike fitten in dezelfde sessie: 75 €