De Specialized Epic World Cup is nieuw in het gamma van Specialized. Deze cross country mountainbike zit precies tussen de Epic Hardtail en de Epic. Met zijn kleinere veerweg achterin is een echte alleskunner. In dit artikel bekijken we het Pro model van dichtbij. 

Specialized Epic World Cup Pro

De nieuwe Epic World Cup lijkt ons de ideale fiets om de Belgische bossen onveilig mee te maken. Hij combineert de snelheid van een hardtail met het comfort van een echte fully. De achterdemper is in samenwerking met RockShox ontwikkelt en zit bij dit nieuwe design mooi weggewerkt in de bovenbuis. De demper beschikt over een onafhankelijke positieve en negatieve luchtkamer. Dit zorgt voor het "hardtail" gevoel bij het optrekken en tegelijk het comfort wanneer het nodig is.

Specialized Epic World Cup Pro Specialized Epic World Cup Pro

Nu we het toch hebben over vering, bekijken we ook de vering vooraan. Deze Pro versie beschikt over het neusje van de zalm van Rockshox, de SID SL Ultimate mét brain technologie. Deze vering beschikt over 110mm travel en wordt aangestuurd door de brain technologie van Specialized. Deze zet je vork vast wanneer je bij voorbeeld recht op de pedalen staat en zet je vork open wanneer je over enkele wortels in het bos rijdt. Dit maakt een lockout overbodig.

Specialized Epic World Cup Pro Specialized Epic World Cup Pro

Deze Pro versie is afgemonteerd met de nieuwste versie van de draadloze SRAM XO Eagle aandrijflijn. Deze is ook volledig vernieuwd. Het nieuwe design zorgt ervoor dat de derailleur rechtstreeks aan het frame wordt gemonteerd. Zeg maar vaarwel aan de derailleurpads! Dit resulteert in een sterk en compleet geheel dat, zoals we van SRAM gewoon zijn, perfect reageert op elke schakel input. De derailleur verlegt de ketting op de reeds gekende 10-52 cassette.

Specialized Epic World Cup Pro Specialized Epic World Cup Pro

Vooraan vinden we nieuwe crankstel terug dat de XO groepset compleet maakt. Dit crankstel is standaard voorzien van een Quarq powermeter. Hierdoor kan jij na de rit al je data makkelijk bekijken en uploaden op Strava. Het tandwiel dat voorzien wordt is eentje met 34 tanden. SRAM maakt al sinds enkele jaren gebruik van de DUB standaard voor het inbouwen van hun cranks.

Specialized Epic World Cup Pro Specialized Epic World Cup Pro

Als het dan toch even te snel gaat, staan de SRAM Level remmen tot uw beschikking om je af te remmen. Deze remmen zijn krachtig, perfect te doseren en liggen goed in de hand. Niets op aan te merken!

Specialized Epic World Cup Pro

Even te snel gaan is makkelijk met de Roval Control carbonnen wielen. Deze zijn gespaakt rond de DT-Swiss 350 naven. Een perfecte combinatie van duurzaamheid en performance! De wielen komen standaard met het rubber van Specialized. Vooraan kunnen we de nieuwe Fast Trak terugvinden. Deze is iets groffer waardoor je prima grip hebt in de bochten. Achteraan zien we de Renegade terug. Dit is een goed rollende, lichte band zodat je minimale weerstand ondervindt!

Specialized Epic World Cup Pro Specialized Epic World Cup Pro

Deze Specialized Epic World Cup Pro is een prachtige verschijning met zijn subtiele groene kleur. De naam van de kleur is "Gloss Deep Lake Metallic / Chrome". Deze specifieke fiets komt op een prijs van €9000. Uiteraard zijn er nog andere versies van de Epic World Cup beschikbaar. Voor meer info kan je altijd terecht in één van onze Bike-inn winkels.

Specialized Epic World Cup Pro
Brand Identity + Webdesign & Development by Noshinto