De Specialized Tarmac SL8 is het nieuwe paradepaardje van Specialized. Met een volledig nieuw design komt Specialized alweer met een Tarmac die lichter én sneller is dan zijn voorganger. Vandaag bekijken we de nieuwe Tarmac SL8 Pro versie van dichterbij. Lees vooral verder en kom alles te weten over deze prachtige fiets.

Specialized Tarmac SL8 Pro

De nieuwe Tarmac SL8 Pro is een echte alleskunner. Met zijn combinatie van lichtgewicht én aerodynamica kan hij zowel op het vlakke als in de bergen zijn mannetje staan. Aan de achterkant zien we dunne frames die zeer gelijkaardig zijn aan deze van de Specialized Aethos. Het balhoofd doet ons dan weer denken aan de meer aerodynamische karakteristieken van de vroegere Venge.

Specialized Tarmac SL8 Pro Specialized Tarmac SL8 Pro

De nieuwe Specialized Tarmac SL8 is een lust voor het oog. Maar het gaat misschien vooral om de dingen die je niet ziet. De fiets is uiteraard afgemonteerd met een draadloze groepset van SRAM. Hier komen dus geen kabels aan te pas. De remkabels zitten dan weer subliem weggewerkt onder de stuurpen om zo via het balhoofd in het frame te gaan.

Specialized Tarmac SL8 Pro

Zoals eerder aangegeven, is deze Tarmac SL8 Pro afgemonteerd met de nieuwste SRAM Force AXS groepset. Dit is de volledig draadloze 12-speed groepset van SRAM. Vooraan vinden we een vertanding terug van 48/35, terwijl achteraan de cassette voorzien is van een 10-30t. Hiermee geraak je moeiteloos overal boven.

Specialized Tarmac SL8 Pro Specialized Tarmac SL8 Pro

Tot stilstand komen doet deze Tarmac SL8 Pro met de SRAM Force eTap AXS hydraulische schijfremmen. De remgrepen liggen perfect in de hand zodat remmen én schakelen heel vlot verloopt. 

Specialized Tarmac SL8 Pro Specialized Tarmac SL8 Pro

Bollen doet deze Tarmac SL8 op de prachtige Roval Rapide CL II wielen van Specialized. Deze wielen zijn in de windtunnel ontwikkeld. Vooraan zijn deze 51mm hoog terwijl deze achteraan 60mm hoog zijn. De naven zijn zoals voorheen van DT Swiss. Dit zwitserse merk staat garant voor hun uitstekende kwaliteit. In deze wielen kunnen we de DT Swiss 350 naaf terugvinden. 

Specialized Tarmac SL8 Pro Specialized Tarmac SL8 Pro

Deze Tarmac SL8 Pro komt in slechts 1 kleur. Dit is een echte carbon look met een matte afwerking. Een prachtige verschijning als je het mij vraagt!

De prijs van deze versie bedraagt €9000. Uiteraard zijn er verschillende kleuren en afmontages mogelijk.

Ga nu langs bij een Bike-inn winkel bij jou in de buurt en bestel je eigen Specialized Tarmac SL8!

Specialized Tarmac SL8 Pro Specialized Tarmac SL8 Pro
Brand Identity + Webdesign & Development by Noshinto