Strömer ST3

Strömer is ondertussen welgekend bij zowat iedereen. Bijna iedereen kent wel iemand die een Strömer gebruikt voor zijn of haar woon- werkverkeer.

Vandaag bekijken we de Strömer ST3 van dichterbij. Dit is één van de best verkochte modellen bij Strömer.

Strömer ST3 Strömer ST3

In tegenstelling tot de afmontage met de traditionele derailleur, zien we nu meer en meer fietsen met een riemaandrijving. Dit heeft als grote voordeel dat er weinig tot geen onderhoud nodig is. Een riemaandrijving gaat langer mee en hoef je niet te smeren. 

Omwille van deze riem is er een ander systeem nodig om te schakelen. De ST3 is afgemonteerd met een Pinion schakelsysteem. Dit systeem werkt zoals een versnellingsbak. Doordat het een afgesloten geheel is, komt hier eveneens geen vuil in waardoor het systeem heel gebruiksvriendelijk is. Deze Pinion versnelling heeft 9 versnellingen zodat je elk obstakel makkelijk overwint.

Strömer ST3

Strömer maakt gebruik van een efficiënte motor in het achterwiel. Dit heeft als voordeel dat de crank en de riem niet belast worden, waardoor deze langer meegaan. De motor van de ST3 beschikt over 820W en 44Nm koppel. Dit alles kan je instellen in 3 verschillende standen. Uiteraard ondersteunt deze motor tot 45km/u.

Strömer ST3

De meeste instellingen van je fiets kan je doen via het display van je Strömer. Instellingen zoals motortuning, onderhoud op afstand of diefstalbescherming zijn hier makkelijk in te configureren. 
De fiets heeft ook een 4G-netwerk waardoor het mogelijk is je fiets te verbinden met de Omni App op je smartphone. Hierdoor zijn er enkele extra opties beschikbaar zoals GPS-localisatie en elektronische motorblokkade en alarm. 
Via bluetooth kan je zelfs je helmlicht linken met de remmen voor een nog betere zichtbaarheid!

Strömer ST3 Strömer ST3

Verder zijn alle Strömers uitgerust met een ondertussen herkenbare dagrijverlichting. Deze zal altijd automatisch branden wanneer je de fiets aanzet. 

Om zo weinig mogelijk lek te rijden, is de Strömer voorzien van verstevigde banden. Optioneel kan je in de winter de fiets op Pirelli winterbanden zetten om nog meer grip te hebben in het slechte weer. Zo kan je heel het jaar door van je Strömer genieten.

Strömer ST3

De uitvoering die we hier laten zien is de gelimiteerde Alinghi Red Bull Racing uitvoering. Helaas is deze volledig uitverkocht. Via onze website kan je steeds de beschikbare kleuren en modellen raadplegen. 

Het leuke is dat Strömer elk jaar wel met bepaalde een gelimiteerde oplage komt in samenwerking met een ander bekend merk. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, vraag gerust meer info in één van onze winkels zodat jij er als de eerste bij bent!

Brand Identity + Webdesign & Development by Noshinto