Turbo Levo SL Comp Carbon

De elektrische mountainbike zie je meer en meer op het toneel verschijnen. Bij ons zie je hem bijna elk weekend op een toertocht. Zelf bij de profs wordt deze gebruikt om bepaalde trainingen af te werken. 
Vandaag gaan we dieper in op de geheel vernieuwde Turbo Levo SL. 

Turbo Levo SL Comp Carbon

De fiets die we hier zien is de Turbo Levo SL Comp Carbon. Dit is, zoals de naam reeds aangeeft, een volledig carbonnen frame. Zoals we Specialized ondertussen kennen, hebben ze deze keer de kleur de naam "Satin Doppio / Sand / Silver Dust" genoemd. Het is een soort mat bruin met zandkleurige letters. Een geslaagde combinatie!

Turbo Levo SL Comp Carbon

De motor die gebruikt wordt is SL 1.2 motor. Deze is verder ontwikkeld op het vorige model. De motor beschikt over een piekvermogen van 320W en 50Nm koppel. Hierdoor kan je elk opstakel makkelijk overwinnen. 
Al deze kracht komt uiteraard op de ketting terecht. Schakelen doe je bij dit model met de SRAM GX Eagle groepset met achteraan een 10-52 cassette.

Turbo Levo SL Comp Carbon

De verschillende rijmodi kan je makkelijk instellen en bekijken via de kleine display op de bovenbuis. Uiteraard hoef je niet steeds je hand van het stuur te halen maar kan je ook makkelijk van rijmodus wisselen met de schakelaar aan het stuur. Deze display vinden we ook op andere fietsen van Specialized terug. De display is duidelijke en helder om in het felle zonlicht alle informatie snel terug te vinden.

Turbo Levo SL Comp Carbon

What goes up, has to come down! Afdalen is wel echt een specialiteit van deze Turbo Levo SL. De fiets is uitgerust met Fox vering. Achteraan vinden we de Fox Float X Performance demper terug. Deze geeft de fiets achteraan een veerweg van 150mm. Vooraan is er een Fox 36 Rhythm gemonteerd. Die geeft de fiets vooraan een veerweg van 160mm. Deze combinatie maakt dat deze fiets een echt monster is als het komt op afdalen.

Turbo Levo SL Comp Carbon

Om al deze actie deftig op de grond te houden, is er uiteraard gekozen voor het meer stevige rubber. Vooraan vinden we de Specialized Butcher terug met een breedte van 2.3. Deze bestaat uit het T9 Gripton compound om zo de meeste grip te voorzien. Achteraan kunnen we rekenen op de Specialized Eliminator 2.3. Deze is vervaardigd uit het iets hardere T7 compound voor een meer slijtvaste band. 

Turbo Levo SL Comp Carbon

Kortom, met de nieuwe Specialized Turbo Levo SL kan je overal terecht. Van de meest technische klimmen tot de meest ruwe afdalingen. 

Voor meer info en andere modellen kan je steeds terecht in één van onze winkels. Tot snel!

 

Brand Identity + Webdesign & Development by Noshinto